Viviani sprint naar zege in Hamburg, Groenewegen derde

Elia Viviani heeft de EuroEyes Cyclassics Hamburg gewonnen. De Italiaan van team Sky was na een wedstrijd van 220,9 kilometer de snelste in een sprint. Tweede werd Arnaud Démare voor Dylan Groenewegen.

Al snel na de start kozen Kamil Malecki (CCC Sprandi Polkowice) en Nikolay Trusov (Gazprom-RusVelo) voor de aanval. De Pool en de Rus zouden een maximale voorsprong van meer dan acht minuten bij elkaar rijden, maar op 58 kilometer was de vlucht over.

Met nog vijftig kilometer te gaan ontstond er een nieuwe kopgroep van drie renners: Truls Korsæth (Astana) een versnelling plaatste. Hij kreeg Silvan Dillier (BMC) en Jonas Koch (CCC Sprandi Polkowice). Tijdens de laatste beklimming van de Waseberg werden de drie ingelopen.

Na de Waseberg scheurde het peloton in meerdere stukken. Er ontstond een kopgroep van twintig renners met daarbij Greg van Avermaet en Alexander Kristoff. Net ver daarachter reed het peloton. Mede door de samenwerking van FDJ, LottoNL-Jumbo en Cofidis keerde het peloton op vijf kilometer terug bij de kopgroep.

Een grote groep zou gaan sprinten voor de overwinning, waarin Viviani duidelijk de sterkste. Démare werd nog net tweede voor Dylan Groenewegen.