S. Griekspoor zegeviert in Oldenzaal, Ewijk wint op Las Palmas

Dubbel Nederlands succes in de onderste regionen van het internationale proftennis. Scott Griekspoor wint in eigen land en Chayenne Ewijk wist op Gran Canaria te zegevieren. 

Griekspoor heeft het futuretoernooi in Oldenzaal op zijn naam geschreven en heeft daarmee zijn tweede toernooizege op rij geboekt. In de finale was Griekspoor te sterk voor landgenoot Botic van de Zandschulp. Het werd 6-4 en 6-1. Het Nederlandse onderonsje werd verrassend ruim gewonnen door Griekspoor, die vanaf 2-3 voor Van de Zandschulp tien van de volgende twaalf games won.

Twee weken geleden won Griekspoor een Future in Letland en nu dus in Oldenzaal. Het is zijn zesde Future-zege in totaal. Op de banen van OLTC Ready klopte Griekspoor deze week de nummers één (Van de Zandschulp), twee (Thiemo de Bakker) en vijf (Samuel Bensoussan) van de plaatsingslijst. 

Chayenne Ewijk heeft het ITF-15k toernooi op het Spaanse Las Palmas op haar naam geschreven. In de eindstrijd kruiste de als zesde geplaatste Nederlandse de degens met de nummer 3 van de plaatsingslijst Fanny Ostlund (Zwe, 604). Na een moeizame start trok de Barendrechtse de partij met 4-6, 6-4 en 6-2 naar zich toe. 

Volgende week komen Ewijk en Griekspoor in actie bij het ITF-toernooi van Rotterdam. Het Nederlandse futureseizoen gaat verder op de banen van TV Victoria aan de Kralingseweg in Rotterdam.