Davies pakt World Superbikes-dubbel op Lausitzring

Chaz Davies heeft tijdens het World Superbikes-weekeinde in Duitsland de dubbel gepakt. Na de zaterdagrace was de Welshman ook zondag de beste op de Lausitzring.

Marco Melandri kende vanaf poleposition een uitstekende start en nam de leiding, voor Xavi Fores en Lorenzo Savadori, gestart vanaf de vijfde en vierde plek. Leon Camier zakte vanaf plek twee wat weg, Jonathan Rea kwam van de achtste plek snel naar voren en lag na een ronde al op plek twee. Ook Davies en Tom Sykes kwamen naar voren, zij het iets langzamer dan Rea. Michael van der Mark begon niet best en zakte van de twaalfde naar de veertiende plaats.

Het duurde niet al te lang voor Rea de leiding over kon nemen van Melandri, maar een echt gat slaan lukte de Noord-Ier nog niet. Davies ging teamgenoot Melandri ondertussen ook voorbij en nam plek twee in beslag, terwijl Savadori en Fores nog voor Sykes reden. Van der Mark rukte langzaam op naar plek elf, onder meer geholpen door een crash van Eugene Laverty.

Davies had de gang weer goed te pakken en halverwege de race zette de Welshman Rea aan de kant. Daar was de race eigenlijk al mee beslist: in het restant van de wedstrijd gebeurde bar weinig meer en Davies reed naar de zege, voor Rea, Melandro, Sykes en Alex Lowes. Van der Mark eindigde op de elfde plek.