Bokser Crawford pakt alle wereldtitels in superlichtgewicht

Bokser Terence Crawford mag zich in alle grote profbonden de wereldkampioen noemen in het superlichtgewicht, de klasse tot 63,5 kilogram.

De 29-jarige Amerikaan stapte zaterdagavond in Lincoln, in zijn thuisstaat Nebraska, in de ring tegen de Namibiër Julius Indongo. Crawford verdedigde zijn wereldtitels bij de WBC, WBO en The Ring, terwijl Indongo zijn gordels bij de WBA en IBF in de strijd gooide. 

Beiden begonnen het gevecht zonder ooit verslagen te zijn in hun profcarrière: Crawford stond op 31-0, Indongo stond op 22-0 na zijn indrukwekkende zege op Ricky Burns in april.

Het gevecht tussen Crawford en Indongo leek veelbelovend en beide boksers begonnen redelijk actief in de eerste ronde. In ronde twee ging Indongo al voor het eerst tegen de vlakte, maar de Namibiër kon weer overeind komen.

Halverwege de derde ronde ging het fout voor Indongo, die Crawford nauwelijks rake klappen wist te verkopen. De Amerikaan gaf zijn opponent een pijnlijke leverstoot en daarmee was het klaar: Indongo ging naar de grond en kon niet verder.

Het is voor het eerst sinds 2004 dat een bokser in één gewichtsklasse alle titels op zijn naam heeft. Bernard Hopkins deed dat destijds in het middengewicht door Oscar de la Hoya te verslaan. 

Of Crawford zijn titels gaat verdedigen is overigens nog maar de vraag. Het lijkt er alle schijn van te hebben dat hij op gaat schuiven naar het weltergewicht, de klasse tot 66,7kg, waar onder meer landgenoten Errol Spence en Keith Thurman op hem wachten.

Crawford maakt een einde aan Indongo's droom (Bron: YouTube)