Kruijswijk: "Geen goed begin van de Vuelta zo"

LottoNL-Jumbo is niet goed begonnen aan de Ronde van Spanje. De Nederlandse ploeg met kopman Steven Kruijswijk verloor in de ploegentijdrit van 13,7 kilometer veertig seconden op de winnaar, mede door een valpartij van Antwan Tolhoek en Floris de Tier.

"Wat er gebeurde? Ik heb het zelf niet gezien, maar ik hoorde achter me een minder goed geluid. Al na drie kilometer. Twee jongens onderuit. Geen goed begin zo," laat Kruijswijk weten.

"We moeten ook realistisch zijn. We hebben hier niet de renners die een tijdrit kunnen neerzetten. Al is dit ook wel weer de andere kant. Die jongens rijden hun eerste grote ronde en dan ben je toch nerveus. Ik kan hen ook niets kwalijk nemen", zei Kruijswijk. "We moeten ook niet te lang stilstaan bij de verloren secondes, we zijn hier immers nog twintig dagen. Er komen nog voldoende kansen. Je verliest die secondes natuurlijk liever niet, maar het is nu eenmaal zo. Hopelijk herstellen de jongens die gevallen zijn snel.”

Tolhoek reed naar eigen zeggen in een put, waarna hij op de kop sloeg. De schade valt mee bij de jonge Nederlander. Ook De Tier die betrokken was bij de valpartij valt de schade mee met alleen maar schaafwonden.