Hockeyers walsen over Spanje heen

De Nederlandse hockeyers zijn uitstekend begonnen aan het Europees kampioenschap. In het Wagener Stadion in Amstelveen werd Spanje met maar liefst 7-1 aan de kant gezet.

De Nederlandse formatie van bondscoach Max Caldas schoot uit de startblokken en kreeg een aantal kansen, maar de Spaanse doelman Quico Cortes was de sta in de weg. Pas vijf minuten voor rust moest de goalie bij de derde Nederlandse strafcorner passen. Het was Seve van Ass die scoorde, omdat specialist Mink van der Weerden op dat moment net even op de bank zat.

Daarna ging het snel, omdat de Spanjaarden door twee gele kaarten even met negen man op het veld stonden. Valentin Verga maakte in zijn 150e interland de 2-0 en voor rust viel ook nog de 3-0 dankzij Van der Weerden die hard raak pushte.

De tweede helft begon waar de eerste eindigde: een sterk Nederland. Mirco Pruyser scoorde met de forehand snel de 4-0, voordat Diego Arana uit een counter de Spaanse eer kon redden. In het laatste kwart voerden Verga en Bob de Voogd (tweemaal) de score nog verder op.

Nederlandse hockyers walsen over Spanje heen (Foto: Pro Shots/Kay Int Veen)