Groepje kinderen zwaait met nepvuurwapen

Een groepje kinderen heeft dondermiddag meerdere mensen bedreigd met wat uiteindelijk een nepvuurwapen bleek te zijn. De jongens konden door de politie streng worden toegesproken. 

Een 40-jarige man uit Hoorn maakte rond 16.00 uur melding bij de politie dat hij op de parkeerplaats bij het Betje Wolffplein in Hoorn was bedreigd door een aantal jongens en dat één van hen een vuurwapen op hem gericht had. Volgens het slachtoffer waren de jongens ongeveer tussen de 7 en 9 jaar oud. Na een korte zoekslag, troffen agenten de jongens aan.

De politie bracht de jongens één voor één thuis en spraken hier de ouders die allen zeer geschrokken waren. Een 9-jarige jongen uit Hoorn zou de man daadwerkelijk met een nepvuurwapen hebben bedreigd. Ook zou hij kinderen hebben bedreigd met het nepvuurwapen om chocola en snoep te bemachtigen. Zijn moeder en agenten hebben de jongeman zeer streng toegesproken en hij begreep heel goed dat hij dit nooit had mogen doen. Het nepvuurwapen werd in beslag genomen. Het slachtoffer liep geen verwondingen op maar de schrik zat er wel goed in. De man heeft aangifte gedaan.