Davies wint saaie World Superbikes-race, Van der Mark 15e

Chaz Davies heeft de eerste World Superbikes-race na de lange zomerstop gewonnen. De Welshman was op de Lausitzring in Duitsland niet te kloppen en zegevierde in een bijzonder weinig boeiende race.

Tom Sykes nam vanaf poleposition de leiding, met Davies, Jonathan Rea, Marco Melandri en Alex Lowes achter zich aan. Michael van der Mark kende vanaf de elfde stek een uitstekende start en schoof gelijk door naar plek acht. In de tweede ronde opende Davies de aanval op Sykes, die met zijn Kawasaki het hele weekeinde al domineerde. De Welshman nam de leiding knap over, terwijl het voor Van der Mark al snel fout ging: de Nederlander kwam buiten de baan en zakte terug tot de zestiende plaats.

Halverwege de race was de leiding nog altijd in handen van Davies, die de Kawasaki's van Rea en - op iets grotere afstand - Sykes achter zich aan had. Davies' teamgenoot Melandri had moeite om het drietal bij te houden, maar lag wel ruim voor op de vijfde plaats van Leon Camier. Van der Mark was inmiddels weer wat naar voren gekomen en reed op zijn Yamaha rond op plek elf.

In de rest van de race gebeurde nagenoeg niks noemenswaardigs meer en het ging als een nachtkaarsje uit. Davies pakte de overwinning, voor de Kawasaki's van Rea en Sykes. Melandri kwam als vierde over de streep, Camier eindigde als vijfde, voor Lowes. Van der Mark bolde uiteindelijk als vijftiende over de finish.