Reiziger debuteert bij Jong Ajax met knappe zege in Jupiler League

Vrijdagavond is ook het nieuwe seizoen in de Jupiler League weer van start gegaan. Michael Reiziger debuteerde als coach van Jong Ajax in een uitduel met SC Cambuur en dat leverde een knappe overwinning op.

Darren Sidoel en Mateo Cassierra brachten Jong Ajax nog voor de rust al op een 0-2 voorsprong. Matthew Steenvoorden deed in de tweede helft wel wat terug namens de Friezen, maar ze konden de Ajacieden niet meer van de overwinning houden: 1-2.

Na twee jaar Eredivisie is N.E.C. Nijmegen weer terug op het tweede niveau, maar de club begon het seizoen wel met een overwinning op Almere City. De 20-jarige Zweed Jordan Larsson scoorde twee keer, steeds op aangeven van zijn Nederlandse leeftijdsgenoot Arnout Groeneveld. Die deed zelf ook nog een duit in het zakje, waarmee de Nijmegenaren met 3-1 wonnen.

Go Ahead Eagles, de andere gedegradeerde club, ging in de eerste wedstrijd onderuit. In De Geusselt in Maastricht werd het een spectaculair duel met MVV, vooral in de tweede helft. Bij rust stond het 1-1, maar na 65 minuten kwam Go Ahead op 1-2. MVV maakte al snel de gelijkmaker, waarna de bezoekers weer op voorsprong kwamen.

In de laatste paar minuten draaide MVV de boel toch weer om: aanwinsten Marvin Ogunjimi en Jonathan Okita zorgden in een tijdsbestek van zo'n twee minuten voor de 3-3 en de winnende 4-3.