Bayern start met zege in regenachtig München

Bayern München is het nieuwe seizoen in de Bundesliga begonnen met een ruime zege op Bayer Leverkusen. Het duel lag wegens hevige regenval even stil.

Drie nieuwelingen zorgden ervoor dat Bayern al snel op rozen zat. Niklas Süle opende de score na acht minuten uit een vrije trap van Sebastien Rudy. Beide spelers kwamen deze zomer over van Hoffenheim. Amper tien minuten later werd de score al verdubbeld door Corentin Tolisso, vorig seizoen nog speler van Olympique Lyon.

Bij Bayern München begon Arjen Robben op de bank, maar met onder meer Thomas Müller, Robert Lewandowski en Franck Ribéry in de gelederen wist de thuisploeg het tempo hoog te houden. Tolisso was kort na zijn treffer al dicht bij een derde Beierse goal. Hij trof dit keer echter het aluminium.

In de Allianz Arena kwam de regen ondertussen met bakken uit de hemel en de aftrap van de tweede helft moest zelfs even worden uitgesteld. Toen het tweede deel toch was begonnen, kreeg Bayern al snel een strafschop op advies van de videoscheidsrechter. Lewandowski tekende van elf meter voor de 3-0.

Na die derde goal kreeg ook Bayer Leverkusen wel wat mogelijkheden. Julian Brandt (twee keer) en Dominik Kohr kregen de bal niet in het doel. Kort nadat Robben in de 62ste minuut was ingevallen, deden de bezoekers via Admir Mehmedi toch wat terug. Lewandowski miste in de slotfase een grote kans, waardoor het bij 3-1 bleef.