Gesprekken tussen Toro Rosso en Honda geklapt

Het Formule 1-team Toro Rosso rijdt het komende Formule 1-seizoen niet met motoren van Honda. De gesprekken tussen de Italianen en de Japanners zijn mislukt, waardoor Toro Rosso volgend jaar Renault trouw zal blijven.

Honda wil na dit jaar graag na McLaren een tweede team beleveren en had met Sauber de gewenste partner gevonden. Dat team trok er na een wisseling in het management echter de stekker uit, waardoor Honda op zoek ging naar een ander team. Toro Rosso leek een geschikte partner, maar naar verluidt zijn de onderhandelingen op de financiën stuk gelopen.

Hierdoor blijft onduidelijk wat de rol van Honda in de Formule 1 volgend jaar zal zijn. McLaren heeft meermalen kritiek op de Japanners geuit en dreigde zelfs met het opzeggen van het contract omdat de prestaties achterblijven bij de verwachtingen. Toch gaat het langzaam maar zeker de goede kant op en de Japanners verwachten met de nieuwe 'spec 4' opnieuw een stap te kunnen zetten. Mogelijk wordt deze na de zomerstop al op Spa-Francorchamps geïntroduceerd.