Kamer terug van reces om fipronil-affaire

De Tweede Kamer komt toch terug van reces om te praten over de fipronil-affaire. Een meerderheid in de Kamer is voor een debat met minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken). Dat zou volgende week moeten plaatsvinden.

Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren had donderdag een verzoek ingediend voor een zogeheten Algemeen Overleg. CDA en SP laten weten voor te zijn en de VVD en GroenLinks gaan een debat niet tegenhouden.

Een aantal partijen wilde eerder nog antwoorden afwachten op vragen over de eiercrisis. De antwoorden van minister Schippers en staatssecretaris Van Dam zijn inmiddels binnen. Onder meer het CDA is nog niet tevreden.

Vorig jaar beleefde de Kamer een ongestoorde zomervakantie, maar heel ongebruikelijk is het de laatste jaren niet dat Kamerleden worden teruggeroepen. In 2015 werd tijdens het reces een debat over noodsteun aan Griekenland ingelast en een jaar eerder boog de Kamer zich over de ramp met vlucht MH17.

Kamer terug van reces voor fipronil-affaire
Kamer terug van reces om fipronil-affaire (Foto: ANP)