BergdÝlmo: "Ik schat de kansen voor Ajax op 75 procent"

Oud-Ajacied André Bergdølmo ziet in Ajax de grote favoriet voor het tweeluik tegen Rosenborg BK in de Europa League play-offs.

Kare Ingebrigtsen is sinds 2014 trainer van de Noren en Bergdølmo speelde in het verleden samen met hem bij de ploeg. "De kwaliteit van deze ploeg is minder dan toentertijd. Toch heeft hij het goed op de rails", vertelde Bergdølmo tegen Ajax Life. 

"Hij kent de club door en door en dat is een voordeel. Hij wil nu graag aanvallend spelen, maar de ploeg is vooral defensief sterk. Ik verwacht dat ze zowel uit als thuis op de counter gaan spelen."

Toch denkt de oud-verdediger dat Ajax de beste papieren heeft op plaatsing voor de groepsfase. "Ik schat de kansen op 75 om 25 procent. Ajax heeft slimmere spelers. Bij Rosenborg is de aanvoerder Michael Jensen de sleutelspeler. Hij is vergeleken met de rest van de ploeg echt van een ander niveau en maakt aan de bal altijd de juiste keuze."

“Nicklas Bendtner heeft in de spits nog steeds kwaliteit, maar ik vind hem over de top. Ik ben meer gecharmeerd van Matthiás Vilhjálmsson, een IJslander. Hij is gevaarlijker, maar begint meestal op de bank."