Real Madrid pakt Spaanse Super Cup

Real Madrid heeft beslag gelegd op de Spaanse Super Cup. In de return werd FC Barcelona wederom verslagen.

De Madrilenen verdedigden in aanloop naar de wedstrijd een 1-3 voorsprong, meegenomen uit de heenwedstrijd in Barcelona, die geen enkel moment in gevaar kwam.

Barcelona-trainer Ernesto Valverde stuurde zijn team in met een 3-5-2-systeem het veld in, maar al na vier minuten moest het een tegendoelpunt incasseren. Marco Asensio nam vanaf een meter of dertig het doel van Marc-André ter Stegen onder vuur en liet de Duitser kansloos: 1-0.

De Catalanen konden geen grip krijgen op de wedstrijd en grote kansen bleven zodoende uit. Zes minuten voor rust viel de definitieve beslissing. Karim Benzema troefde Samuel Umititi bij een voorzet af en scoorde de 2-0. Na rust werd het spel van de thuisploeg ook rommeliger en dat resulteerde bijna in de aansluitingstreffer van Lionel Messi, maar de Argentijn zag zijn inzet tegen de onderkant van de lat verdwijnen. Gescoord werd er in het restant van de westrijd niet meer, al was Benzema nog dicht bij de 3-0 en zag Luis Suárez een kopbal op de paal belanden.

Real Madrid legde zodoende voor het eerst sinds 2012 beslag op de Spaanse Super Cup en het betekende de tweede prijs van het seizoen, nadat het eerder ten koste van Manchester United de Europese Super Cup had gewonnen.