David Tennant en Michael Sheen in Pratchett-verfilming

David Tennant (Doctor Who, Broadchurch, Jessica Jones) en Michael Sheen (Masters of Sex, Passengers) zullen de hoofdrollen spelen in de tv-serie Good Omens. Dat maakte Amazon deze week bekend.

Good Omens is een zesdelige serie, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Terry Pratchett en Neil Gaiman. Pratchett overleed in 2015, maar Gaiman, van wie al veel boeken werden verfilmd, zal zelf de scenario's voor de serie schrijven. In Good Omens, een humoristische fantasyserie, moeten een engel en een demon voorkomen dat het einde der tijden aanbreekt, omdat dit hun rustige leventje in Engeland bedreigt. Sheen zal de rol spelen van de engel Aziraphale, terwijl Tennant de rol van de demon Crowley speelt.

"Ik heb Good Omens als tiener gelezen en sindsdien is het een van mijn favoriete verhalen", aldus Michael Sheen. "Om deel te mogen zijn van het team dat dit verhaal tot leven brengt op het scherm is een beetje als een droom die uitkomt om eerlijk te zijn. Om met Neil samen te werken, die volgens mij een van de grootste verhaalvertellers aller tijden is, is ongelooflijk spannend. En, net zoals de rest van de wereld, ben ik een grote fan van David dus ik kijk ernaar uit om die samen met hem te redden”.

"Michael Sheen, Neil Gaiman en Terry Pratchett onder regie Douglas Mackinnon: het is een droomteam en een droomproject", vindt David Tennant. "Ik ben erg blij dat ik gevraagd ben deel te nemen: laat de Apocalyps maar komen!”.

De serie zal in 2019 te zien zijn op Amazon Prime Video, dat in Nederland onder andere de serie American Gods aanbiedt, ook al een Neil Gaiman-verfilming.