Teuns pakt rit- en eindzege in Noorwegen

Dylan Teuns heeft de slotrit en het eindklassement van de Arctic Race of Norway op zijn naam geschreven. Voor de Belg van BMC is het alweer zijn derde eindzege in drie weken tijd. Eerder wist Teuns de Ronde van Wallonië en de Ronde van Polen te winnen.

Zeven renners kozen vroeg in de etappe voor de aanval. Bernard Eisel, Tony Hurel, Kenny Molly, Dimitri Claeys, Ludvik Holstad, Pavel Brutt en Jon Soeveras Breivold. De kopgroep zou meer dan vijf minuten pakken op het peloton.

Op twintig kilometer werd Claeys als laatste vluchter ingerekend door Chetout, Grellier, Grivko, Bystrøm, Fossum Tiller en Plucinsky. De laatste twee konden het tempo in de laatste plaatselijke ronde niet volgen, waardoor er vier vooraan overbleven.

Op de laatste klim, drie kilometer van de streep, koos klassementsleider Teuns voor de aanval. De Belg van BMC zou snel bij de koplopers komen en liet die ook meteen achter. Ook vanuit het peloton kon niemand hem volgen, waardoor hij solo zou aankomen en zijn achtste zege pakte in drie weken tijd. Daarvoor won Teuns nog nooit een wedstrijd bij de profs.

Michel Kreder werd knap derde in het eindklassement van de Arctic Race of Norway.