Dagzege Stuyven, Dumoulin wint BinckBank Tour

Jasper Stuyven heeft de zevende en tevens laatste etappe in de BinckBank Tour gewonnen. Tom Dumoulin is de winnaar van het algemeen klassement.

Een negental renners, onder wie Tony Martin en Vivianti, gingen na zo'n 40 kilometer koersen, in de rit van Essen naar Geraardsbergen, op avontuur. Hun maximale voorsprong was zo'n twee minuten, maar daarna liep het langzaam terug.

Vlak voor de Muur van Geraardsbergen, die tweemaal helemaal moest worden bedwongen, zaten de klassementsrenners vooraan in het peloton. De voorsprong van de kopgroep was iets meer dan een minuut. Tijdens de beklimming viel het peloton helemaal uit elkaar, en van de kopgroep bleven alleen Martin en Viviani over.

Danny van Poppel en Van Aert waren inmiddels ook uit het peloton gesprongen en op jacht naar de twee koplopers. Bole van de oude kopgroep sloot zich bij hen aan. De drie slaagden er in zich aan te sluiten bij Martin en Viviani. Het peloton zat er zo'n twintig tellen achter en even later werden ze bijgehaald. Sagan sprong vervolgens weg en kreeg (weer) Tony Martin, Wellens en Stuyven mee. Dumoulin wist het gat echter te dichten. Het bleef onrustig in de groep van favorieten. Veel renners ontsnapten maar dat was tevergeefs want ze werden teruggepakt.

Stuyven ontsnapte op drie kilometer van de meet en hij wist wel een gat te slaan. Het was een kleine voorsprong maar de Belg wist de groep met favorieten voor te blijven. Dumoulin kwam als de nummer drie over de meet.