LepistŲ verslaat Vos in Vargarda

Lotta Lepistö heeft in Zweden de Crescent Vargarda op haar naam geschreven. In de sprint was de wielrenster van Cervélo-Bigla de snelste in de sprint voor de Nederlandse Marianne Vos. De Canadese Leah Kirchmann kwam als derde over de streep.

In de Zweedse WorldTour wedstrijd kozen elf rensters vroeg voor de aanval met daarbij drie Nederlandse rensters: Chantal Blaak, Sabrina Stultiens en Moniek Tenniglo. De kopgroep zou een maximale voorsprong van een kleine drie minuten op het peloton.

Op vijftig kilometer van de streep reden Stultiens, Blaak, Bronzini, Ryan en Spratt weg bij de rest van de kopgroep. Op dertig kilometer van de streep werden ze ook gegrepen door het peloton. Op het plaatselijke parcours van elf kilometer met daarin een klein klimmetje, waren er meerdere ontsnappingspogingen maar niemand kwam weg.

In de sprint leek Ellen van Dijk de sprint aan te trekken voor haar ploeggenote Kirchmann, maar de Canadese kwam nooit in aanmerking voor de zege. De Finse Lepistö bleek wel over snelle benen te beschikken en ging makkelijk over Van Dijk heen. Vos, de Europees kampioene, kwam nog het dichts in de beurt bij van Fins kampioene met een tweede plaats.