Morbidelli wint wederom in Moto2

Moto2-coureur Franco Morbidelli heeft zijn zevende overwinning van het seizoen binnen. De Italiaanse WK-leider zegevierde tijdens de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring.

Morbidelli nam bij de start de leiding over van polesitter Mattia Pasini, die achter hem aansloot. Thomas Lüthi worstelde zich er nog tussen, Alex Marquez kwam er achteraan. De race werd in bocht één al overspoeld door chaos, want meerdere coureurs gingen hard onderuit en zo werd het veld al redelijk uit elkaar geslagen.

Nadat het eerste strijdgewoel wat ging liggen moest Pasini de voorste drie wat laten gaan, waardoor Morbidelli, Marquez en Lüthi de kopgroep vormden. Achter Pasini probeerden ook Miguel Oliveira en Francesco Bagnaia nog aan te haken. Dat lukt een tijdje niet, tot Pasini met minder dan tien ronden te rijden bijgehaald werd.

Oliveira opende vervolgens de jacht op de voorste drie mannen en de Portugees leek alsmaar dichterbij te komen. Vijf ronden voor het einde was de aansluiting een feit, maar vooraan had Morbidelli dan weer een klein gaatje geslagen naar Lüthi, Marquez en de aangesloten Oliveira. Voor de Portugees duurde dat feestje niet lang: hij raakte de controle over zijn achterwiel kwijt en ging hard onderuit.

In de slotfase kwam de overwinning van Morbidelli niet meer in gevaar, terwijl Marquez naar de tweede plek reed. Lüthi completeerde het podium, voor Bagnaia en Pasini.