Mir pakt 7e Moto3-zege van het jaar, Bendsneyder valt

Motorcoureur Joan Mir heeft zondag de Oostenrijkse Grand Prix in de Moto3 gewonnen. Voor de Spanjaard was het al zijn zevende overwinning van het seizoen. De laatste keer dat iemand in de lichtste klasse zoveel races won was niemand minder dan Valentino Rossi, die de 125cc in 1997 domineerde.

Teamgenoten Gabriel Rodrigo en Juanfran Guevara hielden bij de start aanvankelijk de leiding vast, maar Aron Canet, John McPhee en Enea Bastianini kwamen al snel langszij. Bo Bendsneyder vertrok vanaf plek zes en hield die positie vast, maar al snel opende hij volle bak de aanval en aan het eind van de eerste ronde nam de Nederlander de leiding in de race over.

Bendsneyer sloeg even een klein gaatje, terwijl daarachter Jorge Martin en Mir naar voren kwamen. Martin dichtte het gat met de Nederlander en ging er ook al snel voorbij. Ook Philipp Öttl en Andrea Migno kwamen zich voorin melden, Bendsneyder kreeg het even wat lastiger om voorin te blijven.

De Nederlander vocht om in de voorste groep te blijven, maar met een ronde of acht te gaan ging dat fout: hij verremde zich, knalde vol op McPhee en ging samen met de Schot onderuit. Niet veel later ging het ook voor Migno fout, want de Italiaan ging vanaf de tweede positie tegen het asfalt. 

Mir had de touwtjes ondertussen stevig in handen. De Spaanse WK-leider had een voor Moto3-begrippen ruime voorsprong van dik vier seconden, maar daarachter werd nog hard gevochten om de overige podiumplaatsen. Öttl hield iedereen daar af en pakte achter Mir de tweede plek, Martin troefde Livio Loi nog af en werd derde, voor de Belg.