Bolt blesseert zich in allerlaatste race, stadion ontploft voor Brits goud

De allerlaatste race van sprinter Usain Bolt is uitgelopen op een waar drama. Op het wereldkampioenschap atletiek in Londen was Bolt de slotloper van Jamaica op de 4x100 meter, maar dat ging helemaal fout.

Omar McLeod, de wereld- en olympisch kampioen op de 110 meter horden, was de Jamaicaanse startloper en dat deed hij uitstekend. Julian Forte nam het tweede deel voor zijn rekening, Yohan Blake ging met de nodige moeite op weg naar Bolt. 

Bolt moest wat afstand goedmaken ten opzichte van de Britten, Amerikanen en Japanners, maar voor hij goed en wel de versnelling in kon zetten ging het fout: de legende greep naar zijn been en stortte ter aarde.

Uiteraard ging de race gewoon door en de ontzetting in het stadion sloeg binnen enkele seconden om in een enorme uitbarsting van vreugde: CJ Ujah, Adam Gemili en Daniel Talbot brachten slotloper Nethaneel Mitchell-Blake in perfecte positie en de Brit maakte het af.

Met 37,47 seconden wonnen de Britten voor het eerst in de geschiedenis de wereldtitel op de 4x100 meter. Zilver was er in 37,52 voor de Amerikanen, met onder meer Justin Gatlin en Christian Coleman. Het brons was voor Japan, zonder hun topper Abdul Hakim Sani Brown, dat wederom laat zien de estafette perfect te beheersen.