Geniez wint slotrit Tour de l’Ain, eindzege voor Pinot

Alexandre Geniez heeft de slotrit in de Tour de l'Ain. In de sprint met drie was de Fransman van AG2R La Mondiale de snelste voor zijn landgenoot Thibaut Pinot en de Italiaan Mattia Cattaneo. Pinot pakt wel de eindzege in de Franse rittenkoers.

Tien renners kozen in het begin voor de vroege aanval: Anthony Turgis (Cofidis), Hubert Dupont, Julien Bérard (AG2R La Mondiale), Jérémy Cornu (Direct Energie), Pierre Luc Périchon (Fortuneo-Oscaro), Fabien Doubey (Wanty-Groupe Gobert), Johannes Schinnagel (Felbermayr-Simplon Wels), Frédéric Brun (Franse selectie), Roland Thalmann (Roth-Akros) en Thibault Ferasse (Armée de Terre).

Al snel werd duidelijk dat de kopgroep niet voorop zou blijven vanwege het hoge tempo van FDJ. Op de Col du Grand Colombier, de laatste klim van de dag, werden de vluchters dan ook gegrepen. Op de klim van buitencategorie reden Steven Kruijswijk, Cattaneo en Pinot weg uit het sterk uitgedunde peloton. Kruijswijk moest als eerste afhaken in de kopgroep, net voor de top van de Col du Grand Colombier moest ook Cattaneo afhaken bij Pinot.

In de afdaling kwam Cattaneo terug bij Pinot. Ook Geniez en David Gaudu zouden de sprong naar voren maken. Kruijswijk slaagde er daarentegen niet in om weer voorin te geraken.

In slotkilometer probeerde Cattaneo weg te rijden bij de medevluchters, maar slaagde daar niet in, waarna Geniez de snelste was in de sprint. Kruijswijk eindige in de achtervolgende groep als elfde op vier seconden van de winnaar.