Dagzege Wellens, Dumoulin nieuwe leider

De zesde etappe in de Binckbank Tour, van Riemst naar Houffalize over 196,6 kilometer, is gewonnen door Tim Wellens. Wellens kwam net voor Tom Dumoulin over de meet. Dumoulin is wel de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Tony Martin, Tao Geoghegan Hart, Dylan van Baarle, Pieter Weening, Rory Sutherland en Alexis Goudegeard zorgden voor de ontsnapping van de dag. Hun maximale voorsprong was vijf minuten maar daarna liep het terug omdat het peloton begon te rijden. Door het hoge tempo in het peloton werd die steeds kleiner.

Dertig kilometer voor de meet werd de kopgroep bijgehaald door het eerste deel van het peloton. Boom had aanvankelijk de slag gemist, maar kon later alsnog aansluiten. Het bleef onrustig en Wellens ging op avontuur. Sagan was de aanstichter maar hij kreeg een lekke band. Dumoulin kon later bij de Belg aansluiten en de twee sloegen een gat.

Achter Wellens en Dumoulin reed een groep van vijf man met Naesen, Van Avermaet, Benoot, Stuyven en Valgren. Het verschil was lang rond de twintig seconden. Vooraan was het Wellens die bijna al het kopwerk deed, Dumoulin zat vooral in zijn wiel. In de eindsprint was het Wellens die als eerste over de meet kwam.