Feestje Bolt niet verstierd in series 4x100m, Nederland niet door

Het afscheidsfeestje van Usain Bolt op het wereldkampioenschap atletiek is in de series van de 4x100 meter in elk geval nog niet vergald. De Jamaicaan hoopt zaterdagavond in de finale zijn allerlaatste wedstrijd te lopen, maar dan moest Jamaica zich daar wel eerst voor plaatsen.

De sprintlegende kwam zelf in actie in de series, iets wat hij in zijn hele carrière alleen op de Commonwealth Games van 2014 gedaan heeft. De spanning was van gezichten van de eerste drie Jamaicanen af te lezen: Tyquendo Tracey, Julian Forte en Michael Campbell wilden toch allemaal heel erg graag niet degene zijn die Bolt's afscheid verklootte. 

De wissels bij Jamaica werden daarom ook veilig aangepakt en nadat Bolt het stokje in handen had kon het niet meer fout. Hij liep zijn ploeg met 37,95 naar de winst in de serie, hoewel het niet de snelste tijd was. Die ging met 37,70 naar de VS, met wereldkampioen Justin Gatlin en vicewereldkampioen Christian Coleman al in het team. Met 37,76 waren ook de Britten erg rap, Jamaica noteerde de derde tijd. 

Frankrijk (38,03), China (38,20), Japan (38,21), Turkije (38,44) en Canada (38,48) completeren de finale. Met 38,66 haalde Nederland het, zoals min of meer verwacht, niet.