FOK! Wat een weer: pas in de avond opklaringen

Valt in augustus veel regen,
is dat voor het bos een zegen.

Goedemorgen! Vandaag is het voornamelijk bewolkt en van tijd tot tijd kan er regen of motregen vallen. Pas in de middag wordt het langzaam droger weer. Het westen van het land maakt in de loop van de middag / avond nog kans op een enkele opklaring. De temperaturen liggen rond de 19 graden en de wind draait gedurende de dag richting het westen. 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 06:18
Zon onder: 21:13
Zonkracht: 6/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

1665 In de baai van Bergen begint tijdens de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog een zeeslag tussen een Nederlandse retourvloot met een van de rijkste vrachten ooit aan boord en een Engels flottielje van oorlogsschepen.
1914 Slag der Zilveren Helmen, in Halen. Voor de laatste keer in Europa vindt een cavaleriecharge plaats. Er vallen 140 Belgische en 160 Duitse soldaten. De Belgen winnen en verschansen zich te Diest.
1944 Van het Italiaanse dorpje Sant'Anna worden vrijwel alle burgers, in totaal 560, door de 16e Panzergrenadierdivisie van de Duitse SS, vermoord.
1945 Japan capituleert na de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki.
1974 De directie van Radio Veronica moet via de pers vernemen dat het station op 31 augustus 1974 haar uitzendingen moet staken.
1975 De MV Norderney, het voormalige zendschip van Radio Veronica wordt de haven van Amsterdam binnengesleept en direct in beslag genomen.
2008 RTL-cameraman Stan Storimans komt om het leven bij de bombardementen door de Russische Luchtmacht op Gori. RTL-verslaggever Jeroen Akkermans raakt lichtgewond.

Avondstond heeft rood in de mond .... (Foto: DJMO)
Avondstond heeft rood in de mond .... (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!