…ťn-tweetje voor FDJ in bergrit Tour de l'Ain

David Gaudu heeft de derde etappe van de Tour de l’Ain gewonnen. De 20-jarige klimmer van FDJ kwam als eerste over de streep in Oyonnax. Thibaut Pinot ploeggenoot van Gaudu werd in dezelfde tijd tweede. Steven Kruijswijk kwam als vijfde over de streep met een achterstand van meer dan één minuut.

De derde rit van de Tour de l'Ain betekende was een zware bergrit, met maar liefst vijf cols, waarvan drie van de eerste categorie en twee van de derde categorie. Vanaf de start waren er veel ontsnappingspogingen, maar niemand kreeg de ruimte.

Pas op de tweede col van de dag, de Col de Ballon zouden drie renners de ruimte krijgen: Clément Chevrier, Thomas Degand en Thibault Ferasse. De drie zouden een maximale voorsprong van twee minuten krijgen, maar op dertig kilometer was de aanval over.

Op dat moment moesten er nog twee cols beklommen worden, een van de eerste categorie en een van derde categorie. De Col du Berthiand was de eerste beklimming en daar gingen Gaudu, Pinot samen met Brice Feillu in de aanval. Feillu kon de twee van FDJ niet volgen en zouden terugzakken naar Kruijswijk en Alexander Geniez, die de eerste achtervolgers waren.

Het tweetal van FDJ zou alleen maar meer uitlopen op de achtervolgers. Gaudu zou als eerste over de streep komen voor Pinot. Het betekent voor Gaudu de allereerste profzege in zijn nog jonge loopbaan. Pinot is wel de leider in het algemeen klassement. De nummer van de Ronde van Italië heeft één seconde voorsprong op Gaudu.