Mayer begint WK-tienkamp dominant, Sintnicolaas begint matig

Kevin Mayer is op het wereldkampioenschap atletiek uitstekend begonnen aan de tienkamp. De Fransman ligt na drie onderdelen op koers voor een vergelijkbare score als de 8834 punten waarmee hij vorig jaar in Rio olympisch zilver pakte. Vooral op de 100 meter pakte hij met 10,70 een mooi puntenaantal, bij het verspringen en kogelstoten liet Mayer ten opzichte van Rio iets liggen.

Vooralsnog lijkt niemand de Fransman te kunnen bedreigen. Na drie onderdelen staat de Duitser Rico Freimuth op de tweede plaats, zowel in de daadwerkelijke stand als in de forecast, waarin ook de onderdelen zijn meegenomen die nog te gaan zijn. Freimuth staat wel op ruime achterstand, maar heeft op zijn beurt weer een goede voorsprong op de Canadees Damian Warner, die voorlopig zwaar tegenvalt.

Na de eerste drie onderdelen is er maar één van de (sub)toppers die nog verder onder de verwachtingen presteert dan Warner: de Nederlander Eelco Sintnicolaas lijkt niet helemaal fit te zijn en leverde vooral op de 100 meter en het verspringen erg veel in. Hij staat op de veertiende plek in de stand en in de forecast heeft hij plek negen in bezit. Pieter Braun zal moeten knokken om in de top-20 te komen.