FOK! Wat een weer: tweedeling

Als de eerste week van augustus heet is,
peinst dat de winter lang en wit is.

Hallo!
Gisteren en de afgelopen nacht was het wisselvallig met hier en daar regen. Vandaag wordt het in grote delen van het land een droge dag met af en toe zon. Heb je de pech om in het oosten te wonen (zoals uw weerman) dan overheerst de bewolking waaruit ook af en toe regen kan vallen. De temperatuur loopt op tot een legendarische 20 graden.

Morgen regent het ook. De dagen daarna worden mooi, maar zoals het er nu uitziet begint dinsdag de herfst weer..

Ik wens je een fijne dag en alvast een fijn weekend!

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 06:18
Zon onder: 21:13
Zonkracht: 6/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

3114 v. Chr Deze dag is het aftelpunt van de Mayakalender (13.0.0.0.0 4 Ahau 8 Cumku).
1934 Op het eiland Alcatraz wordt een gevangenis geopend.
1953 De eerste paal wordt geslagen voor een gemeentelijke was-, bad- en zweminrichting aan het Marnixplein in Amsterdam.
1962 Lancering van de Vostok 3 met aan boord Andrian Nikolajev. Een dag later volgt de Vostok 4 met aan boord Pavlo Popovytsj voor een gezamenlijke vlucht met Vostok 3.
1965 Begin van de rassenrellen in Watts, een wijk van Los Angeles.
1979 Na het doorbreken van een dam bij Morvi in het westen van India sterven minstens 20.000 mensen door de overstromingen als gevolg van de stortvloed van water.
2006 Het laatste patent op het Graphics Interchange Format verloopt. Vanaf deze dag is het GIF-format rechtenvrij te implementeren.

druppels op een blad (Foto: Disbatch)
Druppels op een blad (Foto: Disbatch)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!