Hockeyers winnen met 7-1 van Duitsland

In hun derde en laatste duel van dit vierlandentoernooi in Spanje overklasten de Oranje Heren bij vlagen tegenstander Duitsland. Onze oosterburen traden in het Estadio Municipal de Hockey in Terrassa aan met een B-elftal en dat was te zien. Met name in de tweede helft, toen het bij Oranje pas echt begon te lopen, namen de mannen van bondscoach Max Caldas eenvoudig afstand. Uiteindelijk bleef het scorebord steken op 7-1.

Dankzij de overwinning op Duitsland en de eerdere resultaten tegen Engeland (9-1) en Spanje (2-2) werd het Nederlands elftal na afloop van de wedstrijd gekroond tot winnaar van het toernooi. Een bijzaak zo liet Caldas maandagavond al weten. Het enige wat voor de bondscoach in Spanje belangrijk was, was het eigen spel, leren en progressie boeken in aanloop naar het aanstaande EK dat over iets meer dan een week van start gaat in Amsterdam.

Alleen, in de eerste tien minuten van het duel was het spel dat de Oranjes op de mat legden nauwelijks beter dan de matige eerste helft van afgelopen dinsdag tegen Spanje. In die fase waren het dan ook de Duitsers die twee grote kansen creëerden, maar beide keren hield Pirmin Blaak met knap keeperswerk zijn doel schoon. Hierna leek Oranje wakkergeschud en lukte het de Duitsers amper nog om de zoneverdediging van Oranje te kraken.

Wat volgde was een eenzijdige wedstrijd waarin Nederland het initiatief naar zich toe trok met aanvallend spel. Met een strak uitgevoerde strafcornervariant brak Bob de Voogd de ban in de 21ste minuut. Hierna werd het publiek getrakteerd op een aantal prachtige goals. De mooiste treffer kwam op naam van Thierry Brinkman. Hij werd met de rug naar de goal aangespeeld, draaide behendig om zijn as en liet de keeper vissen met een prachtige en snoeiharde backhand. Het slotakkoord was voor Billy Bakker. De 154-voudig international, die vandaag weer de aanvoerdersband droeg, tekende voor de zesde en zevende Nederlandse treffer.

Sander de Wijn, die herstellende is van zijn rugblessure, speelde zoals gepland tegen Duitsland niet mee. Terwijl de wedstrijd op het veld bezig was, werkte hij aan zijn conditie en herstel met wat loopoefeningen op de tribune. Glenn Schuurman, die dinsdag nog ontbrak in de wedstrijdselectie vanwege maagklachten, kwam tegen de Duitsers wel weer in actie.

Duitsland – Nederland 1-7 (0-2)
’21 Bob de Voogd 0-1 (sc)
’27 Robbert Kemperman 0-2
’34 Thierry Brinkman 0-3
’37 Bjorn Kellerman 0-4
’39 Duitsland 1-4
’52 Robbert Kemperman 1-5
’56 Billy Bakker 1-6