China weer getroffen door zware aardbeving

China is woensdagochtend (lokale tijd) weer getroffen door een zware aardbeving. De Chinese autoriteiten meldden een aardbeving met een kracht van 6.6 in de buurt van de Chinese stad Yining, in de westelijke provincie Xinijang, dichtbij de grens met Kazachstan. Over de schade en mogelijke slachtoffers is nog niets bekend.

Op dinsdag vond in het midden van China ook al een aardbeving plaats, met een kracht van 6.5. In de provincie Sichuan werd die beving gedetecteerd. Het dodental van die beving is inmiddels opgelopen naar negen, waaronder zes toeristen, meldden lokale autoriteiten. Bij de aardschok in een afgelegen gebied in de buurt van het natuurreservaat Jiuzhaigou raakten 164 mensen gewond.

Daarnaast zorgen hevige zomerse regenbuien in veel delen van het land voor overstromingen en landverschuivingen. Vooral Sichuan werd hard getroffen. Bij een aardverschuiving kwamen dinsdag 24 mensen om het leven. In de provincie zijn 31.500 toeristen geëvacueerd. Het getroffen gebied is vooral populair onder Chinese toeristen.

China weer getroffen door zware aardbeving
China weer getroffen door zware aardbeving (Foto: ANP)