Dumoulin kijkt tevreden terug op de tijdrit

Tom Dumoulin werd dinsdag derde in de tijdrit in de BinckBank Tour op vier seconden van Stefan Küng. De renner van Sunweb deed wel goede zaken met het oog op het eindklassement. 

Dumoulin pakte 23 seconden op Greg van Avermaet in de tijdrit over negen kilometer. De Belg van BMC is een van de grote concurrenten de Nederlander in het eindklassement.

"Dat is wel veel. En heel mooi ook", reageerde Dumoulin tegenover de Telegraaf. Ook ziet de winnaar van de Giro d'Italia een nadeel dat hij nu een voorsprong heeft op zijn concurrenten. 

"Aan de ene kant is het fijn, maar aan de andere kant word ik nu in de verdediging gedrukt. Iedereen gaat naar mij kijken als er iemand wegrijdt. Dat is lastig. Ik heb de afgelopen jaren vaker in deze positie gezeten tijdens deze wedstrijd en het maakt het koersen wat moeilijker."

Ook Sunweb-ploegleider Arthur van Dongen was tevreden met de tijdrit van Dumoulin. "Deze tijdrit was zeker niet op zijn lijf geschreven en de omstandigheden waren lastig. In aanloop naar de rest van het seizoen heeft hij gewoon goed gereden''