Verdachte aangehouden voor dood Maikel Rasoelbaks

Maandagmorgen is een 38-jarige man uit Enschede aangehouden voor betrokkenheid bij de gebeurtenissen die leidden tot de dood van Maikel Rasoelbaks. Het slachtoffer overleed nadat hij op 8 juli ernstig gewond raakte bij een vechtpartij op de 2e Rosestraat in Rotterdam. De verdachte meldde zich zelf bij een politiebureau en is aangehouden. 

Het is de vijfde verdachte die is aangehouden in deze zaak. Al eerder werden op zaterdag 8 juli een 54- en een 29-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachten. Zij zitten nog in voorlopige hechtenis. Dinsdag 25 juli zijn vervolgens een 31- en een 41-jarige Rotterdammer aangehouden. Zij zijn na verhoor heengezonden.

Met de aanhouding van de 38-jarige inwoner uit Enschede gaat het onderzoeksteam er op dit moment vanuit dat alle verdachten zijn aangehouden.

Vechtpartij
Maikel raakte in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli rond 02.30 uur ernstig gewond tijdens een massale vechtpartij tussen een aantal bezoekers in Club Playa aan de 2e Rosestraat in Rotterdam. De bezoekers kenden elkaar al langer. Tijdens deze vechtpartij werd Rasoelbaks, terwijl hij op de grond lag, meerdere malen hard tegen het hoofd geschopt. Hij liep hierbij dusdanig hersenletsel op dat hij een week later, vrijdag 14 juli, overleed.

Tijdens de uitzending van 18 juli van Opsporing Verzocht is uitgebreid aandacht besteed aan deze mishandeling. Uit beelden en getuigenverklaringen bleek dat er meer mensen betrokken waren bij de vechtpartij en mishandeling.