Sneijder: "Utrecht paste net niet"

Wesley Sneijder sprak met FC Utrecht, maar 'het paste allemaal net niet'. Ajax was niet in beeld deze zomer.

Sneijder tekende maandag voor één seizoen bij OGC Nice, de nummer drie van vorig Ligue 1-seizoen. Even leek het erop dat de 132-voudig Oranje-international na zijn transfervrije vertrek bij Galatasaray naar Utrecht zou gaan.

"Met Frans van Seumeren van FC Utrecht heb ik een goed gesprek gevoerd, maar uiteindelijk paste het allemaal net niet", zegt Sneijder tegen De Telegraaf. De keuze voor Nice was uiteindelijk een heel bewuste, weloverwogen keuze. "Als je 33 bent, weet je dat de absolute topclubs niet in de rij staan. Ik kon naar China en het Midden-Oosten, maar hield Oranje altijd in mijn achterhoofd. Ik wil niets liever dan volgend jaar naar het WK in Rusland. Dat ik door mijn komst naar Nice in beeld blijf voor het Nederlands elftal, is een mooie bijkomstigheid", aldus Sneijder.

Een terugkeer naar Ajax zat er deze zomer geen moment in, bevestigt Sneijder. "Ajax is nooit ter sprake gekomen", aldus de middenvelder die in 2007 uit Amsterdam vertrok om bij Real Madrid aan de slag te gaan.