Bijenactie krijgt ¤1000 uit erfenis

De FOK!bijenactie gaat inmiddels als Stichting Bijen Zonder Zorgen door het leven en heeft wel heel opmerkelijk nieuws te melden: gulle gevers die graag anoniem blijven, gaven maar liefst €1000 in één keer. Daarmee staat het totaal inmiddels op €5096.

De bijzondere gift kwam volgens de betaalomschrijving als "eenmalige gift" uit "de nalatenschap van onze broer." Hierbij condoleert Bijen Zonder Zorgen de donateurs dan ook even oprecht, als ze hartelijk bedankt worden. Met dit bedrag kunnen vijf tot tien bijenkasten of tegen een miljoen bijen gekocht worden.

Dat zijn zo een dozijn imkers die even kunnen ademhalen nadat onverlaten hun bijenkasten in elkaar trappen of in sloten gooien, of imkers wier ijzersterke bijenvolken op mysterieuze wijze de winter niet overleven.

Sinds FOK! bijna vier jaar geleden een interview deed met een imker wiens bijkasten gevandaliseerd waren met vuurpijlen, wordt de band tussen de zwartgele pluizenbolletjes en FOK! steeds hechter.

Stichting Bijen Zonder Zorgen is actief op Facebook en heeft sinds kort ook een eigen website, KvK-inschrijving en rekeningnummer. Doneren kan door 'gewoon' geld over te maken, door bijenbloemenzaadjes te kopen voor €3 per zakje (goed voor 5 m2 bijentuin), of door de Facebookpagina te liken, volgen en/of delen op Facebook.