Monaco en PSG beginnen Ligue 1 met winst

In Frankrijk is afgelopen weekeinde de Ligue 1 weer van start gegaan. Grote verrassingen waren er in de eerste speelronde nog niet te melden, de nummers één en twee van vorig seizoen boekten 'gewoon' een zege.

Landskampioen AS Monaco opende de debatten vrijdag tegen Toulouse, dat tot twee keer toe brutaal op voorsprong kwam via Zinedine Machach en Andy Delort. Jemerson maakte namens Monaco de 1-1, in de tweede helft zorgde Radamel Falcão voor de 2-2. Verdediger Kamil Glik bracht de eerste drie punten uiteindelijk binnen voor de kampioen: 3-2.

Edinson Cavani en Javier Pastore openden hun productie bij Paris Saint-Germain dit seizoen door de club naar een 2-0 zege te helpen op Amiens. Olympique Lyon zag hun van Real Madrid overgekomen aankoop Mariano Diaz gelijk twee keer scoren, wat Lyon uiteindelijk naar een 4-0 overwinning hielp tegen Strasbourg.

Bij Lille begon Anwar el-Ghazi prima aan het seizoen. De oud-Ajacied stond in de basis en zette na zeventig minuten de 3-0 eindstand op het bord tegen Nantes.

Overige uitslagen
Metz - Guingamp 1-3
Montpellier - Caen 1-0
Saint-Étienne - Nice 1-0
Troyes - Rennes 1-1
Angers - Bordeaux 2-2
Olympique Marseille - Dijon 3-0