Vetter gooit kampioenschapsrecord op zevenkamp

Anouk Vetter zorgde voor een mooi kampioenschapsrecord op de WK atletiek. Het zesde onderdeel van de zevenkamp, het speerwerpen, was een prooi voor de Nederlandse met een persoonlijk record van 58.41, een afstand die nog nooit was geworpen op een wereldkampioenschap tijdens de zevenkamp. Ze staat hierdoor nog drie punten achter op Carolin Schäfer.

De Duitse staat tweede in het klassement, dus zilver is nog mogelijk op de afsluitende 800 meter. Echter, Vetter is een zwakke loopster, daar de Duitse eerder middelmatig is en bovendien hulp zou kunnen krijgen van haar landgenote Claudia Rath. Nadine Visser, die de speer op 42 meter plaatste, doet ook mee tijdens de afsluitende race, maar kan ook voor eigen succes gaan in de vorm van een verbetering van haar seizoensprestatie. Nadine Broersen is er helaas niet meer bij, zij besloot niet meer van start te gaan door opnieuw een blessure.

Vetter moet ook nog een beetje naar achteren kijken gezien haar matige 800 meter; de Cubaanse Yorgelis Rodriguez en Katharina Johnson-Thompson moeten meer dan 10 seconden goed maken, maar dat is bij Vetter nooit uitgesloten. De eerste plaats is volledig buiten bereik; Nafissathou Thiam gooide de speer redelijk en staat een kleine 150 punten voor, een afstand die onmogelijk te overbruggen is.