Lüthi pakt eerste Moto2-zege van het seizoen

 Tomas Lüthi heeft zijn eerste overwinning van het Moto2-seizoen binnen. De Zwitserse voormalig wereldkampioen was de beste op het Automotodrom Brno, waar de Tsjechische Grand Prix op het programma stond.

De beste start was voor Miguel Oliveira, die polesitter Mattia Pasini inhaalde en de leiding nam, voor Pasini, Francesco Bagnaia, Franco Morbidelli, Alex Marquez en Brad Binder. Pasini herstelde zich overigens snel en pakte de koppositie weer terug. Die had hij zes ronden later nog altijd in handen en op dat moment begon er weer een beetje regen te vallen.

Langzamerhand begonnen de coureurs de handen op te steken ten teken dat het gevaarlijk nat werd - een pitstop is in de Moto2 niet zomaar gedaan. Morbidelli en Oliviera reden ondertussen stug door en namen de leiding, Pasini begon wat terug te vallen tot na acht ronden de rode vlag gezwaaid werd.

Na het oponthoud volgde de herstart voor zes ronden, waarbij Lüthi vanaf de tweede startrij de leiding pakte, voor Marquez en Pasini. Laatstgenoemde kon niet lang van plek drie genieten, want hij schoof onderuit in zijn 200e GP. Ook Morbidelli ging niet lekker: de Italiaan viel alsmaar verder terug en lag een ronde later op plek acht.

In de slotfase gebeurde niet veel meer. Lüthi reed onbedreigd naar de zege, Marquez pakte de tweede plek, en Oliveira reed ook zonder verdere duels naar de derde plaats, voor Marquez, Xavi Vierge en Simone Corsi. Een speciale vermelding is er voor Joe Roberts: de Amerikaan vervangt Yonny Hernandez en debuteerde met een knappe tiende plek, 21 plaatsen beter dan zijn startpositie.