Knappe 4e plek Bendsneyder in Moto3, Mir wint

Kampioenschapsleider Joan Mir heeft de Tsjechische Grand Prix in de Moto3 gewonnen. De Spanjaard troefde zijn voornaamste uitdager in het WK, Romano Fenati, in de slotfase van de race af. Bo Bendsneyder pakte een knappe vierde plek. 

Juanfran Guevara kende een goede start en nam de leiding over van polesitter - en teamgenoot - Gabriel Rodrigo, gevolgd door Mir en Fenati. Bendsneyder kende een nette start en hield zijn zesde plek vast, maar na een paar bochten opende hij volle bak de aanval en dat resulteerde in een tweede plek, achter Guevara. 

Na een handvol ronden was duidelijk dat Bendsneyder het tempo prima te pakken had en dit keer moest ook Guevara eraan geloven, waardoor de Nederlander aan de leiding van de Grand Prix lag. Mir voegde zich ondertussen bij het tweetal, een dikke seconde daarachter reed de Thai Nakarin Atiratphuvapat vooralsnog de race van zijn leven op plek vier, samen met Marcos Ramirez.

Halverwege de race had Guevara de leiding wel weer overgenomen, maar de Spanjaard en Bendsneyder reden nog altijd samen op kop. Een goede seconde achter het duo reden Fenati, Mir en Rodrigo, kort daarachter gevolgd door onder anderen Ramirez en Atiratphuvapat. Ook de pas 17-jarige Duitser Tim Georgi, bezig aan zijn derde Grand Prix, maakte in die groep grote indruk.

Acht ronden voor het einde vonden Fenati en Mir de aansluiting bij Bendsneyder en Guevara, waardoor vier man om de kop streden. Twee ronden later opende Fenati de aanval en de Italiaan nam gelijk de leiding over. Dat duurde niet al te lang, want ook Mir kreeg het tempo goed te pakken en dit keer was het de Spaanse kampioenschapsleider die de kop overnam.

Achter Mir en Fenati begonnen Guevara en Bendsneyder het moeilijk te krijgen, terwijl Aron Canet met rasse schreden dichterbij kwam. De Spanjaard sloot inderdaad aan en ging het gevecht met Bendsneyder en Guevara aan, met succes. Toch slaagde de Nederlander er in de slotronde met een schitterende aanval in de derde plek terug te pakken, maar een bocht later gaf hij die weer uit handen. Voorin reed Mir naar de zege, voor Fenati, terwijl Canet de laatste podiumplek pakte. Bendsneyder kwam woest over de finish op een hele nette vierde plek, voor Guevara.