Ciccone wint zesde etappe in Utah

Giulio Ciccone heeft de zesde etappe in de Tour of Utah gewonnen. De 23-jarige Italiaan van Bardiani-CSF maakte het werk van zijn ploeggenoot Luca Sterbini af, die het merendeel van het werk op zich nam. Hij werd zelf tweede op 35 seconden van Ciccone. Rob Britton blijft leider in het algemeen klassement met nog één etappe te gaan.

In de rit van bijna honderd kilometer naar Snowbird kozen achttien renners voor de vroege vlucht. BMC zou de koers controleren en op dertig kilometer van de dag werd de laatste vluchter van de dag gepakt.

Met nog tien kilometer te gaan nam Bardiani-CSF de kop van het peloton over van BMC. Op vijf kilometer van de streep ging Ciccone in de aanval. Niemand kon de Italiaanse klimmer van Bardiani-CSF volgen en zou solo over de meet komen. Op 35 seconden werd zijn ploegmaat Sterbini tweede.

Klassementsleider Rob Britton kwam ook tijdens de zesde etappe niet in de problemen. De Canadees heeft een voorsprong van 26 seconden op Gavin Mannion met nog een etappe te gaan.