Feyenoord pakt Johan Cruijff Schaal

Feyenoord heeft na strafschoppen de Johan Cruijff Schaal gewonnen ten koste van Vitesse. De penalty's moesten uitkomst bieden na een 1-1 gelijkspel.

In de zevende minuut was het Jean-Paul Boëtius met een individuele actie die aan de basis stond van de openingsgoal. Met een afgemeten voorzet bereikte de vleugelspeler Jens Toornstra, waarna de middenvelder subliem af wist te ronden. Daarna bleef Feyenoord de grip houden op het duel en bleef het voornamelijk gevaarlijk worden via de linkerflank. De rechtsachter van Vitesse, Fankaty Dabo, had het bijzonder moeilijk en had vaker dan eens een overtreding nodig.

Vlak voor de theepauze schoot Bryan Linssen met een vlammend schot bijna de gelijkmaker op het scorebord. Slechts het aluminium scheidde Vitesse van de 1-1, waardoor de Rotterdammers met een 1-0 voorsprong mochten gaan rusten.

Na de rust beten de Gelderlanders meer van zich af. Een actie van Tim Matavz leek te eindigen in een doelpunt, maar omdat Karim El Ahmadi ingreep bleef het bij dreiging. De bal verplaatste zich naar de andere kant van het veld, waarbij Nicolai Jørgensen uit de counter de 2-0 maakte. Echter, greep de videoscheidsrechter in. Via videobeelden had men geconstateerd dat Matavz onderuit was gehaald in het strafschopgebied bij de ingreep van El Ahmadi. Daarop kreeg Vitesse een strafschop toegekend, die Alexander Büttner wist te benutten.

Vervolgens bleef het na 90 minuten 1-1, waardoor penalty’s uitsluitsel moesten brengen. Jones zorgde met een fantastische reflex ervoor dat Matavz zijn eerste strafschop werd gestopt, waarna ook Rashica miste namens Vitesse, alle Feyenoorders doel wisten te treffen. Daardoor werd de eerste prijs van het seizoen gewonnen door de landskampioen.

Feyenoord (w.n.s)

1 - 1

Vitesse

7' Toornstra    58' Büttner (pen)

Gele kaart: Diks, El Ahmadi, (Feyenoord), Linssen, Bruns, (Vitesse)

Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: Makkelie