Schippers eenvoudig door op 100m bij WK

Dafne Schippers heeft zich bij het WK atletiek in Londen voor de halve finales geplaatst op de 100 meter. De Nederlandse atlete werd in haar serie eenvoudig tweede in 11,08, wat genoeg was voor een ronde verder. De andere twee Nederlandse deelneemsters werden uitgeschakeld.

Naomi Sedney eindigde in haar serie als zesde mede door een slechte start en werd uitgeschakeld. Ook Jamile Samuel ging matig van start en kwam net als Sedney als zesde over de streep waardoor ook voor haar de 100 meter voorbij is.

De twee grote favorietes voor goud, Elaine Thompson uit Jamaica en Torie Bowie uit de VS, kenden geen enkel probleem. Zij wonnen hun heats eenvoudig, allebei in 11,05 seconden. De snelste tijd ging enigszins verrassend naar de dolgelukkige Duitse Gina Lückenkemper, die met 10,95 voor het eerst in haar leven onder de elf seconden dook.

Een van de voornaamste favorieten voor het brons - achter Thompson en Bowie - is de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou en ook zij had weinig problemen: met 11,00 klopte ze Schippers en ging ze met de tweede tijd door, iets sneller dan landgenote Murielle Ahouré (11,04).