Haps: "Ik had opties in het buitenland"

Ridgeciano Haps maakte onlangs de overstap van AZ naar Feyenoord. De linksback had echter ook voor het buitenland kunnen kiezen.

Door het vertrek van Terenece Kongolo moest Feyenoord deze zomer op zoek naar een nieuwe linksback. De club handelde snel en haalde met Haps een vervanger binnen. Toen Feyenoord zich meldde voor de verdediger, hoefde Haps niet lang na te denken. "Feyenoord heeft een elftal met dynamiek en een ongekende felheid", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Alle spelers zijn bereid om er stevig in te gaan en ze laten zich tegen elke ploeg zien. Ik ben niet de grootste, maar ik ben niet bang uitgevallen en ik kleun er ook wel in."

Haps had ook de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan, maar zijn voorkeur lag bij Feyenoord. "Ik had opties in het buitenland, maar als ik nu kijk naar het spel dat Feyenoord speelt, is dat precies waar ik bij hoor."

De linksback hoopt zich in Rotterdam verder te ontwikkelen. "Ik voetbal precies zoals ik bij AZ speelde. Dat is de stijl waarmee ik me heb ontwikkeld en waarmee ik dicht bij Oranje ben gekomen. Ik wil hier nu de laatste stap zetten. Ik heb daar ook met Fred Grim in zijn periode als bondscoach over gesproken."