Politie haalt kind uit auto; mama is boos

De politie heeft donderdagmiddag in Dordrecht een slapend kind uit een auto gehaald dat alleen in het voertuig was achtergelaten. Volgens agenten stond de afgesloten auto al zeker 50 tot 55 minuten onbeheerd op de Grote Markt geparkeerd en kregen toegesnelde dienders geen contact met de baby in het kinderzitje. Daarop sloegen zij een raam in en haalden het kind uit de wagen.

In een bericht op Instagram reageert de politie vrijdag op het boze verhaal van de moeder in lokale media. Zij meent dat er niets mis was met haar actie en dat de auto in de schaduw stond geparkeerd. Agenten leggen uit dat zij eerst probeerden in contact te komen met de eigenaar van het voertuig, maar dat verschillende telefoonnummers niet werden beantwoord. "Op dat moment, ook al staat een auto wel of niet in de schaduw, gaat de baby hoe dan ook uit de auto. Dit is zowel gedaan op aanwijzen van de ambulancedienst als naar ons eigen inzicht. Wij kregen geen duidelijk contact middels aanroepen en aankloppen van de baby waarop wij de beslissing hebben gemaakt om voor het welzijn van de baby te gaan."

De moeder is verbolgen om het ingrijpen van de agenten. "De reparatie van deze ruit kost een hoop geld", aldus de vrouw in het AD.

Instagrams hieronder niet zichtbaar? Klik hier! 

 

UPDATE: Naar aanleiding van een door ons eerder geplaatst bericht over een baby in een auto aan de Grote Markt zagen wij vandaag een artikel in de media waar de moeder van de baby haar verhaal deed. In dit artikel worden de feiten behoorlijk genuanceerd waardoor het lijkt alsof wij te impulsief gehandeld hebben. Normaliter reageren wij niet op reacties uit de media maar in dit geval willen wij toch het een en ander duidelijk maken. Bij aankomst wordt altijd geprobeerd om contact te krijgen met de tenaamgestelde van het voertuig. Dit was echter niet mogelijk omdat de bij ons bekende telefoonnummers van diegene niet werden beantwoord. Op dat moment, ook al staat een auto wel of niet in de schaduw, gaat de baby hoe dan ook uit de auto. Dit is zowel gedaan op aanwijzen van de ambulancedienst als naar ons eigen inzicht. Wij kregen geen duidelijk contact middels aanroepen en aankloppen van de baby waarop wij de beslissing hebben gemaakt om voor het welzijn van de baby te gaan. Tevens wordt er beweerd door de moeder dat zij "slechts enkele ogenblikken" is weggeweest om een cadeautje te kopen. De werkelijkheid is dat de moeder op z'n minst 50 tot 55 minuten is weggeweest en terug kwam met een grote hoeveelheid boodschappen. Wij bedoelen dit niet om de moeder een hak te zetten en/of een discussie uit te lokken. Wij willen hiermee aantonen dat wij een dergelijk besluit om een baby uit een auto te halen niet zomaar doen. Wij zullen dit altijd doen voor het welzijn van het kind! Een verhaal heeft altijd twee kanten maar gezien de commotie wilden wij toch de juiste feiten op tafel leggen. ^ja

Een bericht gedeeld door Politie Dordrecht (@politiedordrecht) op4 Aug 2017 om 7:22 PDT

Politie haalt slapend kind uit auto
Politie haalt kind uit auto; mama is boos (Foto: ANP)