Locadia: "Lastig Bayern-gevoel op te roepen"

Voor Jürgen Locadia was het lastig om bij NK Osijek hetzelfde gevoel op te wekken als tegen Bayern München. "Maar ik ben teleurgesteld in mezelf."

Met een gezicht als een oorwurm stond Jürgen Locadia donderdagavond de pers te woord. "Hoe?", was zijn eerste reactie tegen een verslaggever van FOX Sports toen die vroeg of iemand het had zien aankomen dat het zó zou aflopen.

"Moeilijk? Laat ik het zo zeggen: wij creëren veel kansen. Als je die maakt is het 1-2 of 1-3 al. Davy Pröpper een goede kans, Marco van Ginkel een goede kans, ikzelf een goede kans. Als je die maakt is het geen moeilijke avond, we maken het onszelf moeilijk."

Volgens Locadia duidde het missen van kansen niet per se op gebrek aan kwaliteit. "Iedereen mist wel kansen: Cristiano Ronaldo had ook een periode dat hij droog stond. Het is menselijk denk ik, maar je moet er wel overheen komen."

"Ik snap je vraag niet, eigenlijk", zei Locadia toen hem werd gevraagd of er meer nodig was dan alleen goed voetbal. Meer strijd en beleving? "Nee, niet in het speciaal of zo. Ik bedoel: we wisten wat het plan, de tactiek was. We creëren zoveel kansen met de vooraf besproken tactiek. Voor hun is het misschien de wedstrijd van hun leven. Voor mij persoonlijk is het moeilijk zo'n gevoel bij deze wedstrijd op te roepen. Het is niet hetzelfde als wanneer je tegen Bayern München speelt, dan komt dat gevoel vanzelf. Maar ik ging op honderd procent die wedstrijd in. Ik wilde winnen en ben ook teleurgesteld in mezelf en in het team."