Brouwer/Meeuwsen vroegtijdig naar huis op WK beachvolleybal

Het WK beachvolleybal kent net zoals eerder vanmiddag een grote stunt met Nederlandse inbreng, nu echter niet zo positief. Waar Varenhorst/Van Garderen de als eerste geplaatste spelers eruit gooiden, wisten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen niet de volgende ronde te halen. 

De wereldkampioenen van 2013 en winnaars van olympisch brons in 2016 kwamen ongeslagen de groepsfase door, maar nu gingen de Nederlanders verrassend onderuit tegen de Belgen Dries Koekeltoren en Tom van Walle. Dat gebeurde in 3 sets. Het werd 21-17, 20-22 en 8-15.

In de openingsset was er geen vuiltje aan de lucht voor Brouwer/ Meeuwsen. Het Oranjeduo bouwde al vroeg een voorsprong op en gaf deze de gehele set niet uit handen. 

Ook in de tweede set leek alles goed te verlopen voor de oud-wereldkampioenen. Rond de technische time-out kwamen de Belgen op gelijke hoogte en begon de wedstrijd te kantelen. Vanaf dat moment zag je de wedstrijd kantelen. De Belgen ging met meer zelfvertrouwen spelen, terwijl Brouwer/ Meeuwsen langzaam meer fouten ging maken.

Brouwer/ Meeuwsen kreeg wel als eerste een wedstrijdpunt, maar de Koekeltoren en Van Welle werkten deze weg. Twee Belgische punten op rij betekenden een beslissende derde set. In de beslissende set kwamen de Belgen direct met 7-2 voor. Op 8-2 greep Brouwer naar zijn been, om een medische time-out aan te vragen. De medische behandeling bracht geen soelaas. De Belgen speelden de partij geduldig uit en wonnen de beslissende set met 15-8.