Kluivert: "Zin in Klassieker in De Kuip"

Justin Kluivert zet snel de knop om na de uitschakeling in de Champions League-voorronde tegen OGC Nice. 

Opvallend kwiek stond Kluivert donderdagavond voor de camera van Voetbal Inside. Last van een kater na de uitschakeling tegen Nice? "Misschien even", aldus de jonge aanvaller. "Ikzelf kijk altijd gewoon vooruit. We hebben nog de Europa League, ook een mooi podium waarop we ons kunnen laten zien als club. Wie weet wordt dat dit jaar nog mooier dan vorig seizoen. Daar moeten we gewoon voor gaan, alleen daar denk ik nu aan."

Kluivert betwijfelt of hij de sportieve tegenslag tegen Nice beter kan relativeren na alles wat er met Nouri is gebeurd. "Wat er met Appie is gebeurd weet iedereen, het is heel erg. Dat nemen we ook met ons mee. We wilden dit voor onszelf én voor hem doen. Dat is ons jammer genoeg niet gelukt. Maar we moeten gewoon door, dat is wat hij wil, dat is wat wij willen, dat moeten we als team gewoon bereiken."

Vol verwachting kijkt Kluivert uit naar het nieuwe Eredivisie-seizoen. "We hebben nog een mooie prijs die we kunnen pakken, dus we moeten onze koppies niet laten hangen." Waar heeft hij eigenlijk het meest zin in? Resoluut: "De Klassieker in De Kuip. Dat wordt mijn eerste keer, dus ik ben wel benieuwd hoe dat is."