Bolt krijgt eigen Twitter-emoji tijdens WK atletiek

Op Twitter hoort het tegenwoordig zo te zijn dat er voor grote evenementen speciale emoji's beschikbaar zijn. Die komen dan tevoorschijn door een bepaalde hashtag te gebruiken. Vrijdag gaat het WK atletiek van start in Londen en dat is alleszins een groot evenement. Daarom: emoji's!

De algemene hashtag voor het WK (#London2017) resulteert in een bijbehorende emoji van een atletiekbaan, redelijk logisch voor een WK atletiek. Twee sporters hebben echter hun eigen, individuele emoji. 

De eerste is voor de Jamaicaanse sprintlegende Usain Bolt, die na het WK afscheid neemt, als hij zich aan zijn woord houdt. Door de hashtag #BeTheNext te gebruiken krijg je de welbekende pose van de veelvoudig kampioen te zien in je tweet, hartstikke leuk natuurlijk.

Ook voor langeafstandsloper Mo Farah is er een eigen emoji. Het stadion in Londen zal tijdens het WK weer massaal van de stoeltjes soppen als de Brit twee keer goud wint, zoals hij op de vorige WK's en op de vorige Olympische Spelen deed - waaronder in Londen in 2012. 

Farah staat bekend om een van de meest vreemde 'feestpose's' in de sportwereld, de zogenaamde MoBot. #MoBot is dan ook de hashtag die je kunt gebruiken om dat ding te zien, naast #MoFarah en #OneMoMile - die laatste doelt op het feit dat Farah na het WK nog één wedstrijd loopt, in Zürich, alvorens zich volledig op de marathon te richten.

Opvallend is overigens dat het door de BBC tot vervelens toe gebruikte #MoTime dan weer geen emoji oplevert op Twitter, net zoals het onvermijdelijke #BoltDown. 

#BeTheNext
#BeTheNext

#London2017
#London2017

#MoFarah, #MoBot, #OneMoMile
#MoFarah, #MoBot, #OneMoMile