'Miami Vice terug op tv door Vin Diesel'

De roemruchte politieserie Miami Vice uit de jaren tachtig komt waarschijnlijk terug op de Amerikaanse televisie, mede dankzij het Fast & Furious-duo Vin Diesel en Chris Morgan, meldt Deadline.

Acteur/producer Diesel werkt met scenarioschrijver/producer Morgan aan een remake. Het zou de eerste productie zijn van Vin Diesel's productiemaatschappij One Race TV voor NBC, de zender die in de jaren tachtig ook de eerste serie uitzond. Naast Diesel en Morgan is ook Universal betrokken bij het project.

In de originele serie speelde Don Johnson als James "Sonny" Crockett en Philip Michael Thomas als Ricardo "Rico" Tubbs, twee detectives van de Metro-Dade Police Department in Miami. Het werd snel een enorme hit en liep wereldwijd vijf seizoenen. De serie week sterk af van de standaard-politieseries en werd bekend om de integratie van muziek en visuele effecten.

Of de verhaallijnen van toen nu weer worden opgepakt is nog niet duidelijk. Ook is nog niet bekend wie de rollen in de nieuwe serie gaan spelen.

Vin Diesel produceert remake Miami Vice
'Miami Vice terug op tv door Vin Diesel' (Foto: BuzzE)