CL: Ajax na nieuw gelijkspel uitgeschakeld tegen Nice

Ajax zal dit jaar niet deel gaan nemen aan de Champions League. De Amsterdammers speelden in eigen huis in de derde voorronde met 2-2 gelijk tegen Olympique Nice en is na het 1-1 gelijkspel in Frankrijk op basis van uitdoelpunten uitgeschakeld. Voor de ploeg van Marcel Keijzer rest nu de play-offs van de Europa League.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen of Nice stond in de Johan Cruijff ArenA al met 0-1 voor. Pierre Lees-Milou kon ongehinderd door de verdediging van Ajax wandelen, waarna Onana zijn schot pareerde. De doelman had echter geen antwoord meer op de rebound van Arnaud Souquet.

Het had al snel ook 0-2 kunnen staan, maar Bassem Srarfi en Alassane Pléa kwamen niet tot scoren. Daarna kwam Ajax beter in de wedstrijd en nam het initiatief. Dat resulteerde halverwege de eerste helft in de gelijkmaker van Donny van de Beek die een voorzet van Hakim Ziyech benutte. Kasper Dolberg, Justin Kluivert en Nick Viergever kregen in het vervolg van de eerste geld grote mogelijkheden, maar lieten die onbenut.

Na rust ginge Ajax door waar het gebleven was. Al na enkele minuten hadden Dolberg, Van de Beek en Kluivert de 2-1 op hun schoen. De goal kwam er na tien minuten toch toen Davinson Sánchez een voorzet van Ziyech benutte.

De goal werkte echter niet bevrijdend voor Ajax, want in plaats van door te drukken hielp de ploeg Nice in het zadel door iets gas terug te nemen. De Fransen werden plots weer gevaarlijk en tien minuten voor tijd maakte Vincent Marcel, waardoor niet Ajax, maar Nice doorgaat naar de play-offs van de Champions League. Voor Ajax wacht nu de play-offs van de Europa League.

Justin Kluivert is teleurgesteld. (PRO SHOTS/Erwin Spek)