E-mailcheck politie.nl trekt veel bezoekers

De website politie.nl heeft afgelopen vrijdag 3,8 miljoen bezoekers getrokken. Normaal wordt de website bezocht door 2,5 miljoen mensen per maand. De verklaring voor de enorme stijging van het websitebezoek is de nieuwe tool e-mailchecker, waarmee mensen kunnen nagaan of hun inloggevens in criminele handen zijn gevallen.

Het bericht dat burgers in een database van 60.000 e-mailadressen zelf konden checken of hun mailadres in criminele handen is gevallen, kon rekenen op enorme belangstelling. De tool was een deel van vrijdag en zaterdag onbereikbaar door de hoge aantallen bezoekers. Op sommige momenten waren dat er meer dan 12.000 gelijkertijd. Dit maakte de politie woensdag bekend.

De e-mailchecker is een database met 60.000 e-mailadressen. De inloggegevens in de database zijn door de recherche in beslag genomen tijdens onderzoeken. "Als uw gegevens niet voorkomen in de database, is dat overigens geen garantie dat uw gegevens veilig zijn. Er bestaat altijd de mogelijkheid dat de gegevens inmiddels zijn doorverkocht aan anderen'', waarschuwt de politie.

3,8 miljoen bezoekers voor Politie.nl
E-mailcheck politie.nl trekt veel bezoekers (Foto: BuzzT)